Riigidepartemangu teatel kinnitab Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissioon, et selles piirkonnas ja ka mujal, sealhulgas Sjeverodonetskis, Luganskis ja Donetski linnas jätkuvad rünnakud.

Ukraina valitsus teatab, et Ukraina vägesid on Venemaa toetatud separatistid viimase 24 tunni jooksul tulistanud 129 korral. Hukkunud on viis ja haavata saanud 25 Ukraina sõjaväelast. Rünnati ka konvoid, mis viis Debaltsevest välja haavatuid, teatab USA riigidepartemang.

Separatistid on avalikult kuulutanud, et keelduvad Debaltseves relvarahust kinni pidamast ning OSCE vaatlejatele ei ole antud julgeolekugarantiisid sinna sisenemiseks.

„See Venemaa toetatud separatistide agressiivne tegevus ja avaldused seavad ohtu viimase relvarahu ja kavas olnud raskerelvastuse tagasitõmbamise, milleks kutsuti üles Minski täideviimismeetmete paketis 12. veebruarist. Me jälgime hoolikalt teateid Vene sõjavarustuse uue kolonni kohta, mis liigub Debaltseve suunas,“ öeldakse avalduses.

„Me kutsume Venemaad ja separatiste, keda ta toetab, üles peatama viivitamatult kõik rünnakud, tegema koostööd OSCE-ga, et teha võimalikuks relvarahu ning, nagu on kirjas meetmete paketis, milles lepiti kokku 12. veebruaril, täitma täielikult Minskis 5. ja 19. septembril võetud kohustused,“ teatab USA riigidepartemang.