Pentagon teatas, et teadaolevalt avalikkusele nakatumisohtu ei ole. Nelja USA tsiviilisiku puhul on aga alustatud ennetavate meetmete rakendamist, mida nimetatakse kokkupuutejärgseks profülaktikaks, mis sisaldavad tavaliselt antraksivaktsiini, antibiootikume või mõlemaid, vahendab Reuters.

USA nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskuse (CDC) pressiesindaja Jason McDonald ütles, et nelja isiku puhul on risk minimaalne. Nad viisid läbi protseduure, mille tagajärjel sattus baktereid õhku.

Utah' osariigi sõjaväelaborist välja saadetud antraksit pidi transporditama inaktiivsel kujul jõupingutuste raames arendada välja välitest bioloogiliste ohtude tuvastamiseks, teatas Pentagon.

USA armee Utah's asuv Dugway katsekeskus teatas 2014. aasta märtsis, et kõnealune antraksikogus on gammakiirguse abil inaktiveeritud, ning alustas koos ühe teise armee keskusega selle väljasaatmist, mis jätkus kuni 2015. aasta aprillini, teatas üks USA ametnik.

Anonüümseks jäänud ametnik teatas, et arvatavasti elavad antraksiproovid saadeti USA föderaalsetele, era- ja akadeemilistele asutustele.

Antraksit saadeti laboratooriumidesse Marylandis, Texases, Wisconsinis, Delaware'is, New Jerseys, Tennessees, New Yorgis, Californias ja Virginias.

Neli tsiviilisikut, kes saavad kokkupuutejärgset profülaktikat, asuvad Delaware'is, Texases ja Wisconsinis.

Lõuna-Koreasse saadetud proovid hiljem hävitati, teatas Pentagon. Bakteriga puutus seal kokku 22 inimest.

Elavast antraksist teatas CDC-le reede õhtul Marylandi laboratoorium. Laupäeva keskpäevaks oli kõiki laboratooriume teavitatud.