"Ma tahan kõigilt andeks paluda," ütles kohtualune Arid Uka esimesel istungil BNS-i vahendusel. "Ma tapsin 2. märtsil kaks inimest ja tulistasin veel kolme. Täna ei saa ma ise aru, kuidas ma võisin seda teha."

Süüdistaja väitel tahtis Arid Uka astuda USA vägede vastu sõtta Afganistani tungimise eest.

Rünnak toimus 2. märtsil Frankfurdi lennujaamas, kus kaitsealune avas väidetavalt tule rühma Afganistani-lendu oodanud ameerika sõdurite pihta. Kaks õhujõudude sõdurit sai surma ja kaks haavata.

Uka ütles kohtule, et rünnakupäeval ei tarvitanud ta alkoholi ega narkootikume. Noormees möönis, et läks lennujaama, kaasas püstol ja kaks nuga.

"See oli täielik idiootsus, mis on vastuolus minu usuga," ütles Uka, ega soovitanud kellelgi endast eeskuju võtta, sest sattus internetis afgaani naist vägistavatest USA sõduritest videot nähes "valede" ja "propaganda" mõju alla.

"Juurdlus tuvastas, et süüdistatav tahtis sõdurid tappa sellepärast, et nad kuulusid ISAF-i mandaadiga Afganistanis tegutsevatesse USA vägedesse," ütlesid süüdistajad NATO operatsioonile viidates.

Uka, keda ähvardab eluaegne vanglakaristus, võeti kinni sündmuspaigal.

Süüdistajad on veendunud, et Põhja-Kosovos Mitrovicas sündinud, kuid Frankfurdis üles kasvanud noormees tegutses üksi ega kuulu ühessegi terrorivõrgustikku.