Kongress andis mõista, et ei välista puutumatuse andmist kunagi hiljem, kuid peab enne mõistma, millist informatsiooni Flynnil võib olla neile pakkuda, vahendab uudistekanal NBC.

Trumpi endine julgeolekunõunik Michael Flynn pakkus, et võib Trumpi valimiskampaania Venemaa-sidemete kohta kongressi mõlema koja komiteede ees tunnistusi anda, kui saab vastutasuks puutumatuse süüdistuse esitamise vastu.

Flynn, kes on töötas varem riigikaitse luureagentuuri (DIA) juhina, oli Trumpi üks esimesi nõunikke rahvusliku julgeoleku alal presidendikampaania ajal.

Ta pälvis tähelepanu teravate rünnakutega eksvälisministri Hillary Clintoni vastu ja avaldas toetust tihedamate sidemete sõlmimisele Venemaa valitsusega.

Flynnil tuli aga õige pea lahkuda rahvusliku julgeoleku nõuniku ametikohalt seoses tema sidemetega Venemaa ametnikega. Nimelt rääkis ta korduvalt telefoni teel Venemaa suursaadiku Sergei Kisljakiga, kellega ta arutas muu seas sanktsioonide küsimust.

Julgeolekunõunik valetas telefonikõnede sisu kohta mõnedele Valge Maja ametnikele, sealhulgas asepresident Mike Pence’ile, öeldes, et oli vahetanud suursaadikuga ainult pühadesoove.