USA senati väliskomitee liikmed ütlesid Euroopa ja Euraasia asjade abiriigisekretärile Victoria Nulandile, et Ühendriigid peavad tegutsema ennetavalt, vahendab ABC News.

„Ma näen, et venelased teevad kõik, mis suudavad, et neid valimisi segada. Ja mulle tundub, et sellel peaks olema eelnevalt tagajärg, nii et segamine ei jätkuks,“ ütles senati väliskomitee esimees, demokraat Robert Menendez.

Vabariiklane Bob Corker hoiatas, et Ukraina võib ilma USA toetuseta minna Süüria teed.

„Me oleme teinud suuri sõnu, aga pole nende järgi toiminud. Me pole teinud asju, mida oleme lubanud teha,“ ütles Corker.

Nuland ütles, et 11. maiks Donetski oblastis plaanitav Krimmi stiilis Venemaaga ühinemise referendum võib olla samuti uute sanktsioonide „päästik“, kui Venemaa pärast seda tegutsema asub, et oma uusi kodanikke kaitsta.

See ei rahuldanud muidugi vabariiklast John McCaini, kes süüdistas Nulandi ebaselguses täiendavate sanktsioonide kriteeriumide kindlaksmääramisel.

„Nii et nad ei pea mitte ainult hääletama, vaid siis peavad nad ka sisse tulema – venelased peavad Ida-Ukrainasse sisse tulema?“ küsis McCain Nulandilt.

„Jällegi, senaator, ma arvan, et me hindame sündmusi nende arenedes ja me väga...“ Siinkohal lõikas McCain Nulandile vahele.

„Aa, te ei oska seda mulle öelda. Nii et vastus on see, et te ei oska mulle öelda, mida täpselt peab Venemaa tegema, et sanktsioonid valla päästa, peale selle, et valimisi endid segatakse,“ ütles McCain. „Ma lootsin midagi paremat – paremat selle tunnistajana, kui ma toetasin tugevalt teie nimetamist teie praegusesse ametisse.“