16. septembril, kui Obama külastas koos ihukaitsjatega nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskust Atlantas, sõitis temaga koos liftis relvastatud mees, teatas väljaanne Washington Examiner. Washington Post teatas sama ja lisas, et mees on kolm korda süüdi mõistetud kallaletungi ja peksmise eest, vahendab Associated Press.

Relv avastati ainult seetõttu, et meest küsitleti pärast seda, kui ta käis peale, et võiks Obamast liftis video teha.

Kas Obamat teavitati, pole teada. Pierson ütles kongressile aru andes, et tema on see, kes räägib Obamale ohtudest tema isiklikule julgeolekule, ning ta on Obamale sel aastal ette kandnud vaid ühe korra, 19. septembri intsidendi kohta.

Pierson tunnistas salateenistuse vigu presidendi kaitsmisel, kuid hiilis korduvalt kõrvale kõige tähtsamatest küsimustest, kuidas sai noaga sissetungija 19. septembril läbi tungida mitmetest turvaperimeetritest, enne kui ta lõpuks sügaval Valges Majas kinni võeti.

Mitmed kongresmenid nõudsid asja sõltumatut uurimist ning neid ei rahuldanud Piersoni lubadus tagada, et seda rohkem ei juhtu, ega agentuuri oma sisejuurdlus.

„Jumala eest, ma soovin, et te kaitseksite Valget Maja, nagu te kaitsesite täna siin oma mainet,“ ütles demokraat Stephen Lynch Piersonile.