Riigiduuma valmistub hääletusele panema juhtunu asjus kongressile saadetavat läkitust, vahendab BNS.

Sel nädalal on mõned Vene ametnikud hakanud süüdistama kolmeaastase Maksim Kuzmini jaanuaris aset leidnud surmas tema ema Laura Shattot.

Suursaadik Michael McFaul ütles neljapäeva õhtul emotsionaalses blogipostituses, et teda häirib tõsiselt viis, kuidas Vene meedia portreteerib ameeriklasi, Ühendriikide õigussüsteemi ja diplomaatiat.

Tema pahameele põhjuseks oli Vene üleriigilise telekanali jutusaade, milles osalenud väitsid, et ameeriklased piinavad lapsi ja rääkisid, kuidas ususektid sunnivad lapsi narkootikume kasutama.

"On aeg lõpetada inimliku tragöödia kõmuline ärakasutamine ja lasta kahe riigi professionaalidel nii selles kui paljudes teistes asjades oma tööd teha," ütles McFaul, kelle sõnul teevad teda kõige enam murelikuks vildakad stereotüübid ameeriklastest ja venelastest teise riigi ajakirjanduses.

Riigiduuma saadikud valmistusid reedel hääletama USA kongressile saadetava pöördumise üle, milles taunitakse vene laste halba kohtlemist ameerika peredes ja nõutakse Maksimi venna Kirill Kuzmini Venemaale tagasisaatmist.

Vene juurdluskomitee teatas neljapäeval, et kavatseb vastutusele võtta kõik USA kodanikud, kes on sooritanud kuritegusid Ühendriikidesse adopteeritud Vene laste vastu.

Välisminister Sergei Lavrov kavatseb enda sõnul 26. veebruaril toimuval kohtumisel oma Ühendriikide kolleegi John Kerryga tõstada Maksim Kuzmini surma asjaolude uurimise.