Reinking vahistati kohaliku aja järgi kell 13.07, umbes tund pärast seda, kui politseiametnikud olid teatanud, et ei ole saanud usutavaid teateid kahtlusaluse nägemise kohta alates pühapäeva hommikust. Reinking võeti kinni kortermaja taga, kus ta elas, pärast seda, kui üks inimene teda nägi ja hädaabinumbrile helistas, vahendab ABC News.

Reinkingit otsis Nashville’i Antiochi eeslinnas üle 160 korrakaitsja, sealhulgas eriüksuslased, koerad ja helikopterid. Politsei kahtlustas, et Reinking on relvastatud ja ohtlik.

Nashville’i politsei esindaja Don Aaroni sõnul Reinking vahistamisel vastupanu ei osutanud ja ta viidi South Precincti politseijaoskonda Nashville’is, kus ta Aaroni sõnul nõudis kohe advokaati ja keeldus ütlusi andmast.

Vahistamisel oli Reinkingil kaasas seljakott, milles oli poolautomaatrelv Kimber laskemoonaga kaliibriga .45, taskulamp ja kabuur.

Politsei kahtlustab, et 29-aastane Reinking läks pühapäeval kell 3.19 Antiochis Waffle House’i juurde ja ootas neli minutit oma Chevrolet Silverado pikapis ning hakkas siis tulistama.

Politsei usub, et Reinkingil oli Waffle House’i saabudes seljas vaid roheline jakk ja sellest allpool mitte midagi.

Reinking põgenes pärast seda, kui Waffle House’i klient, 29-aastane James Shaw Jr talle vastu astus ja tal õnnestus kähmluse käigus Reinkingilt relv ära võtta, see leti taha visata ja Reinking välja tõugata.

Tulistamises hukkusid 29-aastane suitsupausil olnud kokk Taurean Sanderlin, Nashville’i Belmonti ülikooli 21-aastane tudeng DeEbony Groves, Middle Tennessee osariigiülikooli 23-aastane tudeng Akilah DaSilva ja 20-aastane Joe Perez.

Kaks haavatut on kriitilises, aga stabiilses seisundis haiglas.

Politsei teatel kasvas Reinking Illinoisi osariigis ning tal on olnud probleeme vaimse tervisega ja ta on olnud pahuksis seadusega.

2017. aasta juulis vahistas Reinkingi USA Salateenistus Valge Maja juures Washingtonis, sest ta oli sisenenud suletud alale ja keeldus lahkumast. Reinking nõudis kohtumist USA presidendi Donald Trumpiga.

2017. aasta 24. augustil võtsid šerifiabid Illinoisis Tazewelli maakonnas Reinkingilt relvad ära. Nende hulgas olid Kimberi püstol, Bushmaster AR-15, püss kaliibriga .22 ja Remington 710 ning erinevat laskemoona. Reinkingilt võeti ära ka relvaluba.

Relvad anti Reinkingi isale, kes tunnistas pühapäeval, et andis need pojale tagasi. Sedasama AR-15 kasutas Reinking Waffle House’i tulistamises.

Reinking on ähvardanud ka enesetapuga ja teda kahtlustatakse autovarguses.