Pittsburghi politsei juht Jason Lando andis teada, et hukkunud on mitmeid inimesi. Kohapeale saadeti politseiekipaažid, kelle suunas samuti tuli avati. Hetkel pole selge, kas hukkunute sekka kuulusid ka politseinikud.

Pittsburghi avaliku turvalisuse direktor Wendell Hissrich kinnitas Washington Postile ja CBS-ile, et hukkunud inimesi on 11.

Tree of Life (Elupuu) sünagoog, kus tulistamine toimus, on konservatiivne juudikogudus, kus hommikutundidel peeti sabatit. Koguduse rabi kommenteeris, et sabati ajal hoitakse sünagoogi uksi alati lahti, et huvilised saaksid siseneda. Kogukonda on iseloomustatud kui väga aktiivset ning mitmekülgset kogudust.

USA president Donald Trump avaldas Twitteris, et Pittsburghis toimunud tulistamine on arvatust tõsisem ja soovitas inimestel püsida varjus.

Kohalik ajaleht annab teada, et tulistaja oli Robert Bowersi nimeline mees, kes vahetult enne tule avamist hüüdis "kõik juudid peavad surema,". Bowers on varasemalt Twitteris jaganud juudivastaseid vihaõhutavaid pilte ning avaldanud arvamust, et juudid on USA ühiskonnas probleemiks. Ta võeti vahi alla.

President Trump andis laupäeva õhtul austusavaldusena tulistamisohvritele käsu langetada USA lipud rünnaku järel poolde vardasse. Otsus puudutab riigilippe Valges Majas, sõjaväerajatistes, riigi- ja omavalitsusasutustes, mereväebaasides ja laevadel. Lipud jäävad poolde vardasse 1. novembrini.

Trumpil on plaanis ka kampaaniaüritused Illinois' ja Indiana osariikides ning avaldas esialgu, et plaanib esimese neist ära jätta. Hiljem otsustas president see siiski korraldada. "Kurjusel ei tohi lasta meie elusid ja päevakajasid mõjutada," sõnas Trump USA meediale.