Telekanal WSFA teatas, et mees läks bussi teisipäeval kell 15.40, tulistas bussijuhti ja viis ühe lastest maa-alusesse varjendisse, kus politsei temaga hetkel PVC toru kaudu suhtleb, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Dothani politseijaoskonna seersant Rachel Davis kinnitas WSFA-le, et vahejuhtumi käigus lasti maha täiskasvanud mees. Telekanal teatas, et maanteed on suletud ja kolm kohalikku koolisüsteemi jättis kolmapäeval pantvangikriisi tõttu tunnid ära.

Šerif Wally Olson ütles meediale, et läbirääkimised jätkuvad ja esialgu "pole mingit põhjust oletada, et lapsele oleks midagi halba juhtunud".

Politsei tuvastas pantvangivõtja kui 65-aastase endise autojuhi Jimmy Lee Dykesi, kel on teadaolevalt probleeme vaimse tervisega. Naabrite sõnul kardetakse meest kogu piirkonnas, sest ükskord peksis ta raudtoruga surnuks koera ja ta käib oma hoovis öösel püssi ja taskulambiga ringi. Dykes on varem ähvardanud lapsi tulistada, kui need peaksid tema valdustesse tungima.

"Nagu me aru saame, siis pole poiss temaga sugulane ega kuidagi muul viisil seotud. Tal oli lihtsalt pantvangi vaja," ütles kohalik pastor Michael Senn, kes oli kutsutud rünnakust šokeeritud lapsi rahustama.