48-aastane Richard Matt ja 34-aastane David Sweat kasutasid põgenemiseks elektritööriistu, millega lõigati läbi terastorud, ütles New Yorgi kuberner Andrew Cuomo, vahendab Huffington Post.

Mehed põgenesid Dannemora linnas asuvast Clintoni parandusasutusest ning Cuomo sõnul oli tegemist "täpselt kavandatud plaaniga".

Meeste kongid leiti hommikul eest tühjana, ütles maakonna vanglate ülem Anthony Annuci.

"Esmane uurimine näitas, et kongi tagaossa oli lõigatud auk, mille kaudu kinnipeetavad põgenesid," rääkis Annucci. "Nad põgenesid ligi kuuenda korruse kõrguselt. Me arvame, et nad ronisid alla ja neil olid elektritööriistad, et end läbi tunnelite vabaks lõigata," lisas vanglate ülem.

Mehed jätsid põgenedes maha ka toru külge kleebitud kollase märkmepaberi, millel oli kirjas: "Ilusat päeva jätku!"(Have a Nice Day!).

Võimude sõnul on neil mitmeid küsimusi, kaasaarvatud see, kust mehed tööriistu said. Ühe versiooni kohaselt võidi need varastada vanglas aegajalt ehitustöid tegemas käinud ehitusfirmadelt.

David Sweat kandis eluaegset vanglakaristust ilma enneaegse vabanemise võimaluseta Broome`i maakonna šerifi tapmise eest 2002. aastal. Richard Matt mõisteti aga süüdi 1997. aastal mehe röövimises ja surnuks peksmises ning ta kandis 25 aastast vanglakaristust.

New Yorgi kuberneri sõnul oli tegemist esimese põgenemisega alates 1865. aastast, kui see vangla ehitati.

Vangla asub 20 miili kaugusel Kanada piirist. Politsei on alustanud laiaulatuslikku operatsiooni meeste leidmiseks.