Kohtu hinnangul on olemas küllaltki suur oht, et Zimmerman üritab põgeneda, kui vabaks pääseb, vahendab BNS.

Zimmerman sai varem juba korraks vabaks 150 000 dollarilise tagatise eest, sest tema naine tunnistas, et neil pole raha. Mees saadeti aga tagasi vanglasse, kui selgus, et nende internetikontole oli saadetud toetajate annetustena vähemalt 135 000 dollarit kohtukulude jaoks.

"Süüalune üritas manipuleerida õigussüsteemi, kui tal selleks võimalus avanes," tõdes kohtunik Kenneth Lester.

Sanfordi elurajoonis naabrivalves olnud 28-aastane Zimmerman pidas kauplusest tulnud 17-aastast mustanahalist Trayvon Martinit kahtlaseks ja helistas politseisse. Politseinikud soovitasid tal teismelise jälitamine lõpetada. Zimmermani väitel oligi ta naasmas oma auto juurde, kui Martin teda ründas, rusikaga näkku lõi ja tema pead vastu kõnniteed taguma hakkas. Enesekaitseks haaras Zimmerman seepeale relva ja tulistas teismelist rindu.

Zimmerman on kinnitanud kohtus oma süütust ja jäänud selle juurde, et tegutses enesekaitseks.

Martini perekonna väitel sattus nooruk ohvriks nahavärvi pärast. Zimmermani sugulased ja toetajad on kinnitanud, et mees pole rassist ja teda tahetakse õigustatud enesekaitse eest "risti lüüa".

Juhtum on vallandanud Ühendriikides vihase rassismikeskustelu ja mõnel pool ka meeleavaldused, juhtunu põhjalikku uurimist on nõudnud teiste seas ka president Barack Obama.