Seda informatsiooni on aga Slate'i teatel üllatuslikult raske saada. Relvavägivalla ennetamise Brady keskusel on näiteks arvepidamine „Ameerikas mahalastud inimeste“ kohta. Tegemist on siiski hinnanguga, mis keskendub haiguste kontrolli ja ennetamise keskuste 2008. ja 2009. aasta andmetel relvade põhjustatud vigastuste ja surmade kohta. Slate pidas šokeerivaks, et samal ajal kui relvad on iga päev ajalehepealkirjades, ei ürita keegi pidada reaalajas arvestust relvade põhjustatud surmade üle USA-s.

Keegi siiski teeb seda. Alates sellest suvest on sellise statistika kogumiseks endast parima andnud Twitteri konto @GunDeaths anonüümne omanik. Ta on üles pannud iga teadaoleva surmajuhtumi, mis tal leida õnnestub. Teda pani tegutsema Colorado osariigis Auroras toimunud kinotulistamine ning ta püüab juhtida iga päev tähelepanu ohvrite hulgale, mida relvad nõuavad. Slate hakkas @GunDeathsiga koostööd tegema, et luua interaktiivne andmebaas „Relvasurmad Ameerikas pärast Newtowni“.

Numbrid pole loomulikult täielikud. Kõigist tulistamisohvritest ei saada teada. Enesetappudest, mis moodustavad relvasurmadest hinnanguliselt 60 protsenti, ei teatata. Slate püüab siiski andmete kogumisel endast parima anda.

Relvasurmade statistikat on võimalik jälgida Slate'i veebilehel.