Mitmed Baltimore'i politseinikud sai vigastada, kui pealtnäha keskkooliõpilased neid kividega ja pudelitega loopisid ja keppidega peksid, teatas politseiülem Anthony Batts CNN-i vahendusel.

Marylandi osariigi kuberner Larry Hogan kuulutas välja eriolukorra ja aktiveeris rahvuskaardi. Baltimore'i linnapea Stephanie Rawlings-Blake teatas, et olukorra kontrolli alla saamiseks on käiku lastud kõik võimalikud ressursid.

Rawlings-Blake'i sõnul ei ole selge, et suur tulekahju ehitatavas eakatekeskuses oli seotud rahutustega. Põlengu põhjust uuritakse.

Linnapea teatas, et Baltimore'is kehtestatakse alates teisipäevast kella 22-st kuni 5-ni nädalaks liikumiskeeld. Rawlings-Blake rõhutas, et noortele kehtib liikumiskeeld juba varem, koolipäevade-eelsetel õhtutel kella 21-st alla 14-aastastele ning kella 22-st 14-16-aastastele.

Rawlings-Blake lubas vägivallatsejad vastutusele võtta.

Baltimore'i politsei esindaja kolonel Darryl D. DeSousa teatel vahistati üle paari tosina inimese.

DeSousa teatel sai 15 politseinikku vigastada. Enamik sai pihta lendavate esemetega.

Videos on näha inimesi poode rüüstamas ning rüüstatud apteek süüdati põlema.

Varem teatas Baltimore'i politsei, et on saanud usutava ähvarduse, et kohalikud kuritegelikud jõugud teevad koostööd politseinike „maha võtmiseks“.

Kuni 5000 politseinikku saadetakse Kesk-Atlandi regioonist Baltimore'i appi vägivalda maha suruma, teatas kolonel William Pallozzi Marylandi osariigi politseist. Appi saadetakse ka 1500 rahvuskaartlast.

USA president Barack Obama mõistis mõttetu vägivalla Baltimore'is hukka ning teatas, et justiitsministeerium on valmis andma igasugust abi.

Esmaspäevane vägivald puhkes Freddie Gray matusepäeval. 25-aastane Gray vahistati 12. aprillil ja ta suri nädal hiljem selgroovigastusse.

Gray perekond mõistis vägivalla hukka.