Võimud on saatnud helikoptereid ja paate appi inimestele, kes põgenesid vee eest majade katustele ja ootavad päästmist, teatab BBC.

Ühe Mississippi ametniku sõnul tõuseb orkaani tagajärjel hukkunute arv kindlasti sadadesse.

New Orleansis on armee asunud parandama tamme, mis veele vastu ei pidanud. Linn on 80 protsendi ulatuses kuni kuuemeetrise vee all.

Täisvarustuses politsei üritab linnas kehtestada komandanditundi, et takistada aina massilisemaks muutuvat marodööritsemist.

Linna peamises varjendis, Superdome´i spordikompleksis elavad jätkuvalt kümned tuhanded inimesed, kuna nende kodud on kas vee all või hävinenud. Päästetud inimesi tuuakse kogu aeg varjendisse juurde. Louisiana kuberneri Kathleen Blanco sõnul peab hakkama Superdome’i tühjendama, kui vee tõusu linnas ei suudeta peatada.

Kõige hullemini said orkaanis kannatada Mississippi osariigis asuvad linnad Biloxi ja Gulfport, sealt liikus torm otse üle.

Hinnanguliselt tõi orkaan otsest kahju kuni 25 miljardi dollari ulatuses, tegemist on kõige kallima loodusõnnetusega USA ajaloos.

Lisaks tõstis torm nafta hinda rekordtasemele, kuna Mehhiko lahes olevad nafta- ja gaasiplatvormid tuli sulgeda.

USA president George W. Bush tegi üleskutse kõigi ameeriklaste poole annetada USA Punasele Ristile ja teistele heategevusorganisatsioonidele raha „inimelude päästmiseks”.