„Kõik, mida hakkame tegema – kõik, mida me oleme planeerinud siin USA armees Euroopas nende roteeruvate üksuste jaoks – tuleneb alliansi otsustest Walesi ja Varssavi tippkohtumistel,“ ütles USA armee juhataja Euroopas, kindralleitnant Ben Hodges. „See tegevus kehastab Ühendriikide pühendumust hoida ära agressiooni ja kaitsta meie Euroopa liitlasi ja partnereid.“

Colorado osariigis Fort Carsonis baseeruv 4. jalaväediviisi 3. soomusbrigaadi lahingumeeskond saabub Euroopasse jaanuaris. Nende saabumine märgib USA-s baseeruvate soomusbrigaadide Euroopas roteerumise algust. Teiste sõnadega, ühe soomusbrigaadi lahingumeeskonna pidevat viibimist Euroopas sõdurite ja tehnika roteerumisega.

Lahingumeeskonna tehnika saabub Saksamaa Bremerhaveni sadamasse jaanuaris ning see liigutatakse Poolasse, kus brigaad koondub, enne kui selle üksused jagatakse alates veebruarist seitsme riigi vahel Eestist kuni Bulgaariani. Üheksakuulise vahetuse jooksul osalevad lahingumeeskonna üksused kogu regioonis väljaõppes ja õppustel.

Balti riikidesse tuleb pärast koondumist Poolas 68. soomusrügemendi 1. pataljon, mis jääb kohale kuni NATO ettenihutatud kohaloleku jõudude saabumiseni. Seejärel võtab see kogu Euroopas osa õppustest.

Lisaks roteeruvale soomusbrigaadile saadab USA armee Euroopasse roteeruva lahingulennuväebrigaadi. Märtsi lõpuks saabub Euroopasse 10. lahingulennuväebrigaad New Yorgi osariigist Fort Drumist, mis jääb üheksa kuud kestvaks vahetuseks.

Soomus- ja lennuväebrigaadide rotatsioonid on ette nähtud nii kaugele tulevikku, kui on võimalik ette näha, kuigi konkreetseid üksusi ei ole veel kindlaks määratud.

Alates 2016. aasta septembrist hakkas USA armee koostama täiendavaid armee ettenihutatud varusid ladustamiseks Euroopas. Need koosnevad tehnikast ja laskemoonast, mida on vaja soomusdiviisi suuruste jõudude toetamiseks. Ladustamispaigad asuvad Hollandis Eygelshovenis, Belgias Zutendaalis ning Saksamaal Miesaus ja Dülmenis.