Obama lubas ühtlasi, et terrorirühmitus purustatakse lõpuks, vahendab BNS.

"Me oleme Al-Qaeda pea maha raiunud ja lõpuks me purustame nad täielikult," kinnitas president.

"Mul on võimalus siin enda, ameeriklaste ja inimeste poolt kogu maailmas öelda - hea töö. Tõepoolest hea töö," lisas Obama, kes imetles rünnakrühma professionaalsust ja vaprust.

"Nad on Ameerika vaiksed ja tagasihoidlikud professionaalid... neid treenitakse aastaid, nad on lahingus karastunud, nad treenisid väsimatult selle operatsiooni jaoks. Nad olid valmis, kui ma käsu andsin. Ja viimastel päevadel sai kogu maailm teada, kui valmis nad selleks olid. Need ameeriklased on ära teeninud tänu ja tunnustuse meie riigi ajaloo ühe suurima sõjalise- ja luureoperatsiooni õnnestumise eest," kiitis president.

Obama on varem öelnud, et bin Ladeni surm on sõnum terroristidele, et Ameerika ei unusta iial 2001. aasta 11. septembri rünnakuid.

Valge Maja kinnitas reedel, et USA valitsus säilitab valvsuse Al-Qaeda suhtes, et hoida ära terrorirühmituse katsed oma liidri tapmise eest kätte maksta.

Valge Maja pressiesindaja Jay Carney sõnul näitab Al-Qaeda üleskutse kättemaksule, et rühmitus tunnistab bin Ladeni surma. See oli üks põhjus, miks president Obama otsustas bin Ladeni surnukeha pilte mitte avaldada.

Al-Qaeda kinnitas reedel internetti üles pandud avalduses, et USA eriüksused tapsid bin Ladeni ööl vastu esmaspäeva Pakistanis läbi viidud operatsiooni käigus, ja kutsus kõigi moslemeid ameeriklastele kätte maksma.

Obama ütles bin Ladeni surnukeha piltide avaldamatajätmise otsust põhjendades, et neid ei ole vaja, veenmaks maailma esiterroristi surmas. Otsuse taga oli ka kaalutlus, et pildid võivad õhutada suuremat vaenu ameeriklaste vastu.