Fiedmani arvates liidab Venemaa endaga alguses Ukraina ja Valgevene, naaseb seejärel Kaukaasiasse, Gruusiasse ja ühineb oma liitlase Armeeniaga, vahendab Ukraina Delfi Poola väljaannet Interia.pl.

Sama saatus tabab ka Kesk-Aasiat ning seejärel loksub kõik omale kohale. Friedmani arvates võib ainult Poola segada Venemaad ja Saksamaad moodustamast liitu, mis võib vastu seista USA mõjule. Just seetõttu rahastab „Onu Sam” tulevikus Poolat samamoodi, nagu ta praegu rahastab Iisraeli. Sellega seoses räägib Friedman Venemaa lagunemisest. Hiina ja Jaapan haaravad enese kätte Kaug-Ida ning poolakad taastavad 17. sajandi impeeriumi ja ühendavad enesega Valgevene ja Ukraina. Rumeenia liidab enesega Moldova ja Karjala saab osaks Skandinaaviast.

Maailma suurvõimudeks pretendeerivad ka Jaapan ja Türgi. Tokyo saab enesele Kaug-Ida ning Türgi Kaukaasia ja edasi osa Ukrainast. Türgi ambitsioonid on aga sügaval Aasias.

Türgit toetavad ameeriklased, kes on rahul sellega, et türklased kontrollivad Iraani. Sellest momendist alates, kui Istanbuli jõud (Friedmani arvates viiakse Türgi pealinn sinna üle) järjest suureneb, hakkab USA tegema seda, mida ta alati on teinud — hakkab toetama potentsiaalset konkurenti. Seda enam, et türklased hakkavad sõbrustama jaapanlastega.

Rääkides kolmandast maailmasõjast, arvab Friedman, et see toimub peamiselt kosmoses ning Poola ja Türgi vahel. Aasias sõdib USA koos Hiina ja Koreaga Jaapani vastu ning Euroopas toetab Poolat Türgi vastu.

Türklased tungivad Bosniast põhja poole ja vallutavad Ungari ning sunnivad Rumeenia kapituleeruma. Edasi tungivad nad läbi Slovakkia Lõuna-Poolasse, mille läbi kannatab Kraków. Läänest tungivad Poolasse sakslased Prantsusmaa ja ülejäänud Euroopa toetusel. Poola lööb aga USA toetusel rünnaku tagasi. Löödud türklased ja jaapanlased loobuvad oma plaanidest.

Üks võitjatest — Poola — saab akna maailma. Tema kätte lähevad Horvaatia sadamad ja Poola sõjavägi viiakse Kreekasse. Algab poolakate kuldne dekaad.