Dokumentaal „Buried in the sand” („Liiva maetud”) näitab Saddami-aegseid piinamisi ning avalikke peksmisi ja hukkamisi, millest osa toimus iraaklaste väärkohtlemise poolest kurikuulsaks saanudAbu Ghraibi vanglas, teatab Fox News.

Filmi tootjate sõnul on tegemist vastukaaluga Michael Moore’i filmile „Fahrenheit 9/11” ning sealsele kujutatud moonutatud pildile Saddami-aegsest Iraagist.

Tegijad leiavad, et võikad klipid, mida Ameerika meedia ei näita, peavad olema avalikkusele kättesaadavad, et inimesed mõistaks, millise vastasega neil on tegemist.

DVD-l on klippe, millel on näha mahalaskmisi, jäsemete maharaiumist ja keele väljalõikamist. Samuti väikesed palestiina lapsed, kes kinnitavad, et soovivad hakata enesetaputerroristideks, et tappa võimalikult palju uskmatuid.

Lisaks sellele on DVD-l lõike pantvangide Daniel Pearli, Nick Bergi ja Paul Johnsoni peade mahanüsimisest.

Osa poode keeldus neid DVD-sid müüki võtmas, kuna peavad materjali liiga võikaks. Video tootjad aga leiavad, et materjali tutvustamine Ameerika avalikkusele aitab mõista, mille pärast Iraagis sõditakse, ning suurendab toetust USA vägedele.

Produtsent Rob Cartee: „Me otsustasime näidata täpselt, mis toimub, mida need vaesed inimesed Lähis-Idas on pidanud taluma õudsete režiimide all, kes valitsevad põhimõtteliselt kogu regiooni.”