Fotod ja infrapunafotod näitavad sõidukeid Sanumdongi kompleksi sisse ja sealt välja sõitmas, kuid ei ole näha, kui kaugele võimaliku raketi ehitus on jõudnud, teatas anonüümseks jäänud ametnik Reutersile.

Ajaleht Washington Post teatas eile, et Põhja-Korea näib ehitavat üht või kaht vedelkütusel töötavat mandritevahelist ballistilist raketti suures uurimiskeskuses Pyongyangi lähedal.

Reutersi allika andmetel näitas üks foto veokit kaetud haagisega, mis on sarnande neile, mida Põhja-Korea on kasutanud mandritevaheliste ballistiliste rakettide transportimiseks. Et haagis oli kaetud, pole võimalik teada, mida või kas üldse midagi see vedas.

Valge Maja teatas, et ei kommenteeri luureandmeid.

Sanumdongi kompleks on valmistanud kaks mandritevahelist ballistilist raketti Hwasong-15, mis on Põhja-Korea suurima tegevusulatusega rakett. USA ametnik märkis aga, et Pyongyang ei ole seni katsetanud usaldusväärset atmosfääri taassisenemistehnoloogiat, mis oleks võimeline üle elama suurel kiirusel lennu läbi Maa atmosfääri ja viima kohale tuumalõhkepea.