Õppused, kuhu on kaasatud Soome õhuväe lennukid F/A-18 Hornet ja USA lennukid F-15 Eagle, algavad esmaspäeval, 22. augustil ning kestavad umbes kaks nädalat vahendab ERRi uudisteportaal uudistekanalit Yle.

"Alati, kui on teistsugune tehnika vastas, siis see arendab meie endi oskusi - meie süsteeme ja pilootide oskusi," selgitas Karjala lennuväeosa staabiülem Joni Mähönen, kelle sõnul andsid maikuus toimunud õppused palju uusi teadmisi.

Küsimusele, kas selliseid ühisõppusi on kavas ka tulevikus korraldada, vastas Mähönen jaatavalt.

Soome kaitseministeerium on selgitanud, et nii käesoleval aastal kui ka lähiaastatel on oluline roll Soome ja USA ühistel õppustel ja koolitustel. Samuti suurendatakse koostööd NATO ja Rootsiga.

Maikuus tekitas USA sõjalennukite saabumine Soomes teatava skandaali, sest USA lennukid kasutasid Rissala õhuväebaasi ning mõned Soome rahvasaadikud leidsid, et valitsus ei teavitanud avalikkust sellisest õppusest piisavalt varakult ning et tegu olevat Soome seniste välispoliitiliste põhimõtete muutmisega.

Peagi algava õppuse puhul lendavad USA lennukid Soome kohale harjutama Eestis asuvast Ämari õhuväebaasist.

Soome õhuväe teatel toimuvad õppused peamiselt Turu, Pori ja Vaasa lähistel mere kohal ning Tampere, Jyväskylä, Oulu, Kokkola ja Seinäjoki lähistel asuvates õppusteks ette nähtud piirkondades.