Joint Base Andrewsi Twitteri kontol teatati, et baas on suletud ning sealne personal on saanud käsu suunduda peidukohtadesse, vahendab Washington Post.

Samuti seisis teates, et baasis oli plaanis läbi viia aktiivse tulistaja õppus, kuid baasi meditsiiniblokis tegutseb nüüd päriselt ka tulistaja.

Kell üheksa hommikul antud käsk peidukohtadess suunduda tühistati kell 10.40, kuid kompleksi meditsiiniblokk jäeti suletuks. Õhuväebaasi ametnik kinnitas, et tulistajat tegelikult ei olnud ning segadus tekkis samal ajal toimuma pidanud õppus. Ametnik sõnas, et suure kompleksi teises hoones olnud inimene nägi õppust eemalt ja teatas sellest häirekeskusesse ning seetõttu koheldigi vahejuhtumit kui päris sündmust.

Joint Base Andrews, mis asub Prince George`i maakonnas, on ka presidendi lennuki Air Force One'i kodu.

Air Force one maandus Andrewsi kolmapäeva õhtul, pärast Obama Kanada reisi. Valge maja teatel lahkus president kohe pärast maandumist lennukilt.

Eelmisel kuul suleti baas pärast seda, kui sinna jalutas sisse naine ja väitis, et tal on kaasas pomm. Naine võeti kinni ja lõhkeaineid tema isikult ei leitud.