Jamesil paluti Pariisi lennusõul nimetada suuremad ohud, millega USA õhujõud silmitsi seisavad, vahendab Military.com.

„Ma ütleksin, et suurim oht minu meelest on see, mis toimub Venemaaga ja Venemaa tegevus ning tõepoolest on sellel suur osa sellest, miks ma olen siin, Euroopas ja osalen nendel aruteludel,“ ütles James. „See on äärmiselt murettekitav selle põhjal, mis toimub Ukrainas. Me oleme näinud sellist tüüpi sõjapidamist, mille keegi nimetas hübriidsõjaks, mis on mõnevõrra uus. Nii et ma paneksin selle oma edetabeli tippu.“

USA õhujõud on reageerinud, saates Euroopasse ründelennukeid A-10 ja hävitajaid F-15C. Kaks üksust peaksid veetma Euroopas kuus kuud erinevatel missioonidel üle kontinendi. 12 A-10-t 355. hävitajate tiivast Arizona osariigi Davis-Monthani õhujõudude baasist saabus 13. veebruaril ning 12 F-15C-d Florida rahvuskaardist kuu hiljem.

Jamesi sõnul osaleb roteeruvate vägede koosseisus Euroopas rohkem õhujõudude üksusi, võimalik, et ka üks üksus F-22-sid.

„Ma võin vabalt näha päeva, kuigi ma ei saa teile öelda seda päeva täpselt, kui näiteks F-22 roteerumine on võimalik. Ma ei näe, miks ei võiks seda tulevikus juhtuda,“ ütles James.

USA õhujõud ei kavanda kohale määratud personali Euroopas suurendada. Praegu on USA-l Euroopas 65 000 tegevteenistuses sõjaväelast.

Õhujõudude minister ei välistanud aga kohale määratud personali suurendamist.

„See on alati võimalus, aga praegusel ajal pole plaani seda teha. Praegusel ajal on plaan suurendada rotatsioone,“ ütles James.