Konsulaat ja hooned Washingtonis ja New Yorgis peavad olema suletud laupäevaks, vahendas BBC USA välisministeeriumi teadet.

Juulis otsustas Moskva, et USA peab oma Venemaal tegutsevate diplomaatiliste töötajate arvu langetama 455 inimeseni. Ülejäänud diplomaadid peavad hiljemalt 1. septembril venemaalt lahkuma.

Delfi kirjutas 30. juulil, et Venemaa president Vladimir Putin ütles usutluses telekanalile Rossija 24, et saadab vastusena USA uutele Venemaa vastastele sanktsioonidele riigist välja 755 USA diplomaati.

Vene president märkis, et võib vajadusel rakendada teisigi vastumeetmeid, kuid ta ei soovi seda teha. Ta nentis, et kahe riigi suhete paranemist ei ole lähiajal jätkuvalt loota, hoolimata uue muutusi lubanud USA riigipea Donald Trumpi administratsiooni ametisse astumisest.

Venemaa välisministeerium teatas, et vastusanktsioonidena kahaneb USA diplomaatiliste ja konsulaarsete asutuste kogupersonal Venemaal 455 inimeseni, mis on täpses vastavuses USA-s paiknevate Vene diplomaatide ja tehnilise personali töötajate arvuga.

Otsus mõjutab nii USA Moskva saatkonna, kui ka Jekaterinburgi, Vladivostoki ja Peterburi konsulaatide töötajaid.