Kui kostjad peaks „vahi alt vabastatama, on oluline tõenäosus, et kostja võib toime panna uusi kuritegusid tulevaste koolitulistamiste planeerimise ja ettevalmistamise tõttu”, öeldakse kohtu dokumentides, vahendab CNN.

Rohkem detaile väidetava väljaõppe kohta dokumentides ei ole. Kokku klopsitud laagris, kus lapsi hoiti, näis olevat lasketiir ja sealt leiti laetud tulirelvi, teatasid võimud.

„Kostja õpetas last välja ründerelva kasutama ettevalmistusena tulevasteks koolitulistamisteks,” ütles ka ühe lapse kasuvanem.

New Mexico osariigist Amaliast avastati 11 nälgivat last, kes elasid räpases laagris, kus puudus elekter ja veevarustus.

Võimud korraldasid reedel laagrile haarangu seoses Abdul-Ghani Wahhaji tagaotsimisega. Tegemist on tõsiste terviseprobleemidega lapsega, kelle väidetavalt röövis Georgiast tema isa Siraj Wahhaj umbes üheksa kuud tagasi.

Esmaspäeval leiti laagrist ühe poisi säilmed, kuigi pole veel teada, kas need kuuluvad nelja-aastasele Abdul-Ghanile.

Viiele kostjale, Wahhajile, tema õdedele Hujrah Wahhajile ja Subhannah Wahhajile, kes arvatakse olevat laste emad, Lucas Mortenile ja Jany Leveille’le esitati eile New Mexicos Taoses 11 süüdistust laste väärkohtlemises. Süüdi nad end ei tunnistanud.

Wahhaji isa, New Yorgi imaam Siraj Wahhaj ütles, et ei teadnud midagi koolitulistamise väljaõppest, teatas tema pressiesindaja Al-Hajj Talib Abdur-Rashid.

Abdul-Ghani ema Hakima Ramzit juhtumis ei süüdistata. Ta teatas poisi kadumisest detsembris Georgia osariigi Claytoni maakonna võimudele.