Hodgesi sõnul nõuaks see Venemaalt praegusel hetkel liiga suurte jõudude mobiliseerimist, vahendab Iltalehti.

Hodges ütles samas, et kui Venemaa vastu ootusi siiski kuskil ründaks, on Euroopas abistamiseks valmis 30 000 USA sõdurit.

Hodgesi sõnul on Venemaa tegevusel kaks eesmärki: USA ja Euroopa riikide suhete rikkumine ning piirkonna kujundamine Euroopas, mida ta valitseb.

„Nad üritavad rajada piirkondi nagu külmas sõjas. Ida-Ukraina näitab, milline see piirkond oleks,“ ütles Hodges Helsingin Sanomate vahendusel.

Lisaks sellele rõhutas Hodges, et lääne jaoks on väljakutse Venemaa infosõjale vastamine.

„Ma olen kindel, et Putini eesmärk on luua sellega ebakindlust ja ebaselgust Euroopa riikide ja Ühendriikide vahele. See ongi hübriidsõja,“ märkis Hodges.

Hodges peab Venemaad ähvardavaks, aga ei nimeta ühtki spetsiifilist ohtu.

„Ebakindlus on kõige murettekitavam. On neid õhupiiride rikkumisi. Ja Venemaa kasutab tuumarelvi rahvusvahelises suhtlemises ähvardamiseks. Me kõik tahame ainult, et Venemaa saaks taas rahvusvahelise kogukonna osaks,“ ütles Hodges.

Hodgesi sõnul tuleks nüüd olukord Ukrainas rahustada.

„Siiski loodame, et kõik järgivad Minski kokkulepet. Minu arvateks oleks edu võti see, kui OSCE-l lubataks Ida-Ukrainas tegutseda. Ida-Ukraina mässulisi praegusel hetkel ei kontrollita,“ ütles Hodges.

Venemaa tegevus Ida-Ukrainas võib aga Hodgesi sõnul anda märku järgmisest rünnakust.

„Venemaa veab sinna relvi ja varustust ning rajab välihaiglaid. Ma ei tea, kas see tähendab rünnakut, aga kõik märgid on olemas, nagu eelmistegi rünnakute puhul,“ hoiatas Hodges.

NATO laienemise kohta ütles Hodges: „Mõned ütlevad, et NATO laieneb Euroopas. NATO ei saa iseenesest laieneda. See on sõjaline allianss, sinna pürgitakse.“