Samal ajal kasutab Vene sõjavägi etteteatamata õppusi kodumaal Euroopa hirmutamiseks ning ähmastab meelega piirjooni väljaõppe ja väljaspool oma piire tegutsemiseks valmistumise vahel, vahendab väljaanne Defense News.

„Hiljutised etteteatamata õppused on olnud realistlikud, need on olnud ähvardavad, need on näidanud keerukuse taset, mida ma pole näinud umbes 20 aastat,“ ütles Stewart.

Stewart keeldus arutamast avalikul kuulamisel Vene sõjaväe tehnilisi ja logistilisi võimekusi, kuid ütles, et Vene relvajõud on süstemaatiliselt moderniseerinud oma relvasüsteeme ning vägede ümberpaigutamist ja ülalpidamist.

Venemaa tulevased sõjajõud on väiksemad, kuid võimekamad täitma erinevaid ülesandeid Venemaa perifeerias ning ekspeditsioonioperatsioone, teatas Stewart. Ambitsioonikale ümberrelvastumisprogrammile võivad komistuskiviks saada korruptsioon ja tööstuse ebaefektiivsus, lääne sanktsioonid ning majanduse kehv seis.

Venemaa suurim prioriteet on Stewarti sõnul strateegiliste ja mittestrateegiliste tuumarelvade võimsa arsenali säilitamine. Stewart mainis sealjuures Moskva suuri investeeringuid tuumarelvaprogrammidesse.

Venemaa strateegiliste tuumajõudude prioriteetide hulka kuuluvad moderniseerimine ning juhtimis- ja kontrollirajatiste uuendamine, rääkis Stewart. Venemaa paneb välja rohkem mobiilseid mandritevaheliste ballistiliste mitme eraldi suunatava lõhkepeaga rakettide komplekse, rohkem Dolgoruki-klassi tuumaallveelaevu rakettidega Bulava ning jätkab uute mandritevaheliste ballistiliste rakettide ja uue põlvkonna tiibrakettide arendamist.