Ettevõte peatas reedel liikluse pealinnast Washingtonist lõuna poole jäävatel marsruutidel, kuna teise kategooria orkaan Irene ohustab maismaad väga tugevate tuulte ja nüpeldavate paduvihmadega, mis omakorda võivad tekitada nädalavahetusel mitmel pool tõsiste tagajärgedega üleujutusi, vahendab BNS.

Niinimetatud Kirdekoridor Washingtoni, New Yorgi ja Bostoni vahel on raudteeoperaatori kõige rahvarohkem ja tulusam liin, mida kasutas 2010. aastal enam kui kümme miljonit inimest.

Lisaks teatas kaubavedude operaator CSX reedel, et piirab oluliselt Põhja-Carolina ja Virginia osariigi rannikualadel rongiliiklust ja vaeb orkaani võimalikke ohtusid mujal piirkondades.

Samuti on piirkonna sadama- ja lennuametnikud sulgenud sadamaid ja lennujaamu, teiste seas peatatakse kõik lennud ka New Yorgi rahvusvahelisel John F. Kennedy lennuväljal.

Orkaan Irene tabab sünoptikute prognooside kohaselt maismaad Põhja-Carolinas Wilmingtonis Wrightsville'i rannal kohaliku aja järgi laupäeva hommikul kella kuue ja kaheksa vahel (Eesti aja järgi kella 13 ja 15 vahel). Tõenäoliselt on selleks ajaks teise kategooria võimsusega orkaani tuuled veidi vaibunud reedel mõõdetud 45 meetrilt sekundis 41 meetrini sekundis.

Teise kategooria orkaani puhul võivad ehitistel puruneda aknad ning tuul võib minema lennutada katuseid ning kuure ja muid kergemaid puitehitisi. Tõsiseid kahjustusi saavad viljapõllud, pargid ja metsaalad. Rannikul võib merevee tase tõusta märkimisväärselt, ujutada üle rannikul olevaid madalalasid, lõhkuda kaisid ja väikelaevu. Vagunelamud võivad kerkida alustelt ja paiskuda kummuli, maanteedel võivad tuulega liikuda ja lennata mootor- ja jalgrattad, liikuvad väiksemad autod võidakse teelt minema pühkida.