Terrorirünnakute 10. aastapäevaks ajastatud värvimisraamat „Me ei unusta kunagi 9/11: laste vabaduseraamat“ annab vanematele võimaluse rääkida sündmustest ka neile lastele, kes polnud veel sündinud, väidavad väljaandjad Daily Telegraphi vahendusel.

Raamatus on näiteks pilt, millel Osama bin Laden peidab end moslemiriietuses naise selja taha, samal ajal kui USA mereväe eriüksuse SEAL võitleja relvast pärit kuul tema suunas lendab.

„Lapsed, tõde on see, et need terroriaktid panid toime vabadust vihkavad radikaalsed islami moslemi äärmuslased,“ öeldakse raamatus olevas tekstis. „Need hullud inimesed vihkavad Ameerika eluviisi, sest me olema VABAD ja meie ühiskond on VABA.“

Raamat, mis maksab 6,99 dollarit, loodi ausalt ja lugupidavalt ning selles ei häbeneta tõde, teatas Missouri osariigis asuv kirjastus Really Big Coloring Books.

Ameerika-islami suhete nõukogu tegevdirektor Dawud Walid nimetas raamatut vastikuks ning süüdistas kirjastajaid sallimatuse ja eelarvamuste levitamises laste hulgas.

„Kõik need tegelased maalitakse noore inimese mällu nii, et võibolla võivad kõik moslemid olla süüdi 9/11-s või et moslemid on vaenlased,“ ütles Walid.