Föderaalse juurdlusbüroo (FBI) eriagendi Steve Richardsoni sõnul hindasid asjatundjad olukorda ja kuna oli tekkinud mure lapse ohutuse pärast, siis otsustati jõuga varjendisse tungida, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Viimase ööpäeva jooksul olid läbirääkimised pantvangivõtjaga läinud allamäge ja härra Dykesi nähti käes relva hoidmas. Sel hetkel tegid FBI agendid otsuse, et laps on otseses ohus, sisenesid punkrisse ja päästsid poisi," kirjeldas Richardson.

"Kell 15.12 pärastlõunal vabastasid föderaalagendid lapse, kes oli olnud pantvangis pea nädala," sõnas Richardson.

Politsei tuvastas juba varem, et pantvangivõtja on 65-aastane pensionil veokijuht ja sõjaveteran Jimmy Lee Dykes, kelle teo motiivid on siiani segased. Teisipäeva pärastlõunal astus Dykes relv käes Midland City linnas koolibussi ja tappis juhi, kes üritas lapsi kaitsta.

"Laps on füüsiliselt vigastamata ja ta saab abi kohalikus haiglas," lisas föderaalagent.

Naabrite sõnul muutusid Vietnami sõja veterani Dykesi vaated aastatega üha äärmuslikemaks, ta kahtlustas ja süüdistas valitsust ning politseijõude ja aina rohkem tuli ette ka seaduserikkumisi. Lapseröövi motiiv on siiski endiselt ebaselge, kuigi kohalik šerif mainis korra, et Dykes "soovis oma lugu rääkida".