Prokurör Preet Bharara ja USA uimastijärelevalveameti (DEA) ülema Michele Leonharti sõnul tuli rahasumma Ühendriikide pangakontolt, mida kasutas Beirutis baseeruv Liibanoni-Kanada pank LCB, vahendab BNS.

USA on liigitanud Hizbollah´ terroriorganisatsiooniks ja Ühendriikide välisministeeriumi hinnangul plaanib rühmitus lähitulevikus terrorirünnakuid Euroopas ja mujal maailmas.

"Meie hinnangute kohaselt jätkavad Hizbollah ja Iraan lähiajal aktiivset terrorialast tegevust ja operatsioone," ütles eelmisel nädalal USA välisministeeriumi terrorismivastase võitluse koordinaator Daniel Benjamin.

USA taunis samas ka Hizbollah´ toetust Süüria presidendile Bashar al-Assadile ja lisas selle nimekirja organisatsioonidest, millele on kehtestatud sanktsioonid seotuse pärast Süüria režiimiga. Washington on Hizbollah' juba terroriorganisatsiooniks liigitanud ning sellele kehtivad sanktsioonid, kuid see samm seostab rühmitust otseselt relvakonfliktiga Süürias, kus Assad üritab rahvaülestõusu maha suruda.

Rahandusministeeriumi abiminister terrorismi ja finantsluure küsimustes David Cohen ütles, et Hizbollah on toetanud Assadi repressioone ja organisatsioon on piirkonnas destabiliseeriv tegur.

Iisraeli ja Liibanoni vahel valitseb ametlikult sõjaseisukord ning 2006. aastal pidas juudiriik Hizbollah'ga maha laastava sõja.

Eelmisel kuul väitis Iisrael, et Iraan ja Hizbollah kavandavad rünnakuid "enam kui 20-s riigis". Mõni päev varem oli terrorirünnak Bulgaarias tapnud viis Iisraeli turisti ja bulgaarlasest bussijuhi.

Iraan eitas süüdistusi, kuid Hizbollah keeldus kommentaaridest.

Hizbollah järgib Iraani eeskuju, tähistades Qudsi päeva, millega avaldatakse palestiinlastele toetust vaidluses püha linna Jeruusalemma üle.