Tormi tipphetk peaks saabuma laupäeva hommikul Cape Codist idas, vahendab BBC News.

Koolid on juba suletud Bostonis, kus püsivalt tugevale tuulele peaks lisanduma ka lumesadu. Mõnedes piirkondades on oodata kuni 60 sentimeetrit lund.

USA rahvuslik ilmateenistus teatas, et arktilise ja subtroopilise õhuvoolu kokkupuude võib põhjustada „potentsiaalselt ajaloolise“ tormi, mille eest hoiatatakse New Jerseyst kuni Maine'ini.

Tuule kiiruseks oodatakse 55 kilomeetrit tunnis ning iilid võivad kohati olla orkaanitugevused.

Lennufirmad on kogu regioonis ära jätnud juba sadu lende.

Bostoni linnapea Thomas Menino kutsus tööandjaid üles kaaluma töötajatele vaba päeva andmist, et vähendada tee peal kinni jäämise ohtu.

„Me oleme karastunud uusinglismaalased, ma ütlen teile, ja harjunud seda tüüpi tormidega,“ ütles Menino. „Aga ma tahan ka igaühele meelde tuletada, et tuleb kasutada tervet mõistust ja püsida meie linna tänavatelt eemal. Põhimõtteliselt, jääge koju.“

New Yorgis, kus mälestused oktoobrikuisest orkaan Sandyst on veel värsked, on hõrendatud kuulsa Staten Islandi praami sõiduplaani. Koolid on esialgu veel avatud, kuid elanikke on hoiatatud, et nad valmistuksid halvimaks.

„Potentsiaalsete elektrikatkestuste ja transpordiprobleemide tõttu soovitatakse newyorklastel koguda varusid, sealhulgas ravimeid,“ ütles New Yorgi linnapea Michael Bloomberg.

Järgmise kahe päeva jooksul on New Yorgis oodata kuni 30 sentimeetrit lund ning Bloombergi sõnul on valmis lumesahad ja 250 000 tonni soola.