See valik, mis on raevu ajanud keskkonnakaitse aktivistid ja rõõmustama pannud naftatööstuse, annab märku, et Trump kavatseb teoks teha oma lubaduse tühistada regulatsioone ning vabastada naftapuurimine ja söekaevandamine, mis on kannapööre võrreldes Obama keskkonnapoliitikaga, vahendab Reuters.

„Liiga kaua on keskkonnakaitseagentuur kulutanud maksumaksja dollareid kontrolli alt väljunud energiavastasele agendale, mis on hävitanud miljoneid töökohti, õõnestades samal ajal ka meie uskumatuid farmereid ja paljusid teisi ärisid ja tööstusi igal sammul,“ teatas Trump oma avalduses.

Pruitt on olnud Obama kliimamuutusevastaste meetmete äge vastane ning on aidanud juhtida mõnede osariikide õiguslikke jõupingutusi Obama kliimamuutusevastase strateegia lahutamatu osa vastu, mis nõuab osariikidelt süsihappegaasi õhku paiskamise vähendamist.

Alates naftat ja gaasi tootva osariigi peaprokuröriks saamisest on 48-aastane Pruitt algatanud arvukalt kohtuasju keskkonnakaitseagentuuri regulatsioonide vastu.

„Ameerika rahvas on väsinud nägemast miljardite dollarite välja voolamist meie majandusest ebavajalike keskkonnakaitseagentuuri regulatsioonide tõttu ning ma kavatsen juhtida seda agentuuri viisil, mis edendab nii vastutustundlikku keskkonnakaitsmist kui ka Ameerika äri,“ teatas Pruitt.

Trumpi üleminekumeeskonna avalduses nimetati Pruittit „rahvuslikuks liidriks keskkonnakaitseagentuuri töökohti tapva söevastase sõja vastu“, kes aitab ellu viia Trumpi energiaplaani.

Üks USA vanimaid keskkonnakaitseorganisatsioone Sierra Club teatas, et Pruitti keskkonnakaitseagentuuri juhiks panemine on sama, nagu paneks süütaja tuletõrjeülemaks.