„Tänane on meeldetuletus selle kohta, et Ühendriigid tõesti mõtlevad, mida ütlevad,“ ütles Obama Valges Majas tehtud avalduses Wall Street Journali vahendusel.

Obama lisas, et väljakuulutatud sanktsioonidel peab olema suurem mõju, sest need on kooskõlastatud Euroopa sanktsioonidega.

USA sanktsioonidega kehtestatakse teiste hulgas piirangud VTB Grupile, Moskva Pangale ja Venemaa Põllumajanduspangale.

USA keelab oma firmadele tehingud nende pankadega ja nende pankade finantseerimise.

Obama ütles, et USA-l on tõendeid, et Venemaa relvastab separatiste Ida-Ukrainas ning on tulistanud suurtükkidest üle piiri. Kui Obamalt küsiti, kas USA kaalub sõjalise abi andmist Ukrainale, vastas Obama, et Ukraina sõjavägi on paremini relvastatud kui separatistid.

„Küsimus on, kuidas vältida verevalamist Ida-Ukrainas... ja peamise tööriistama peame me mõjutama Venemaa käitumist tema majanduse mõjutamise kaudu,“ ütles Obama.

Obama ütles, et suhtleb jätkuvalt Putiniga diplomaatilise lahenduse leidmiseks kriisile, ning kinnitas, et Moskva vastasseis läänega ei märgi uue külma sõja algust.

„See ei pea nii olema. See on valik, mille Venemaa ja täpsemalt president Putin on teinud,“ ütles Obama. „See ei ole uus külm sõda. See on väga spetsiifiline küsimus, mis on seotud Venemaa soovimatusega tunnistada, et Ukrainal on õigus kaardistada oma tee.“