Parasjagu Indias visiidil olev Kerry teatas, et sellisele käitumisele järgneksid paratamatult mingisugused tagajärjed, vahendas BBC.

Snowden lendas Hong Kongist Moskvasse eile. Kui alguses arvati, et Snowden lendab Moskvast edasi Kuubale ja sealt omakorda Ecuadori, siis Ecuadori välisministri sõnul on ta jätkuvalt Venemaal.

Parasjagu Vietnamis visiidil viibiv Ecuadori välisminister Ricardo Patino rõhutas, et tema kodumaal on jätkuvalt „vastastikku austavad ja diplomaatilised kontaktid“ Venemaa valitsusega.

Tema sõnul võib Moskva langetada antud küsimuses otsuse, mis tundub sealse seadusandluse, poliitika ja rahvusvahelise õigusega kõige paremini kooskõlas olev.

Kui Patinolt küsiti, kas ta teab, kus Snowden praegu asub, keeldus ta sellele küsimusele vastamast.

Seega pole maailma avalikkusel praegu teada, kus kohas Snowden tegelikult täpselt viibib ja mis temast saanud on.

Patino kinnitas, et Snowdeni asüülipalve on Ecuadori jõudnud ning sellega tegeletakse. Ühtlasi luges ta ette kirja, mis oli saadetu Ecuadori presidendile Rafael Correale, milles Snowden väitis, et tal on oht sattuda USA tagakiusamise ohvriks.

Patino nentis, et Ühendriikide saadik Ecuadori pealinnas Quitos on Snowdeni küsimuses valitsusega ühendust võtnud, kuid mingeid detaile ta selle kohta avaldama ei soostunud.

WikiLeaksi looja Julian Assange kinnitas täna meediale, et Snowden ja WikiLeaksi kaastöötaja Sarah Harrison on elu ja tervise juures ning oma juriidiliste nõuandjatega kontaktis, vahendas Al-Jazeera erinevaid agentuure. Samas ei avaldanud ta seda, kus kohas Snowden asub.

Edward Snowden on endine CIA töötaja, kes lekitas ajakirjandusse infot Ühendriikide julgeolekuasutuste suurejooneliste luureprogrammide kohta, mille abil on ametnikele tagatud ligipääs Facebookis ja mitmetes teistes veebipõhistes suhtluskeskondades kasutajate poolt vahetatavale üldiselt privaatseks peetavale infole.