Juhtum leidis aset kohaliku aja järgi laupäeva pärastlõunal ja tähistas esimest korda enam kui 80 aasta jooksul, mil keegi Massachusettsis hairünnaku tagajärjel sureb, vahendab uudistekanal BBC.

26-aastane mees tõmmati veest välja ja toodi tagasi elule, aga ta suri sellegipoolest hiljem haiglas rasketesse vigastustesse, ütles Wellfleeti linna politsei pressiesindaja David Procopio.

Tunnistajate sõnul oli vaatepilt justkui õudusunenäost, kirjutab kohalik ajaleht Cape Cod Times. Hai ründas noormeest ajal, mil ta surfilaual lainet ootas. „Ühtäkki oli näha tohutut veepurset. 15-meetri laiust. Ja seejärel nägin ma saba ja suurt rabelemist,“ ütles juhtunu pealtnägija Joe Booth. „Vees olnud inimeste käitumisest oli aru saada, et midagi on valesti.“

Haid jõuavad viimastel aastatel ekspertide sõnul üha enam piirkonna randadesse merevee taseme tõusu tõttu. Alles augustis ründas üks hai pelgalt mõne kilomeetri kaugusel laupäevasest intsidendist 61-aastast meest, kes sai küll raskelt vigastada, aga jäi siiski ellu.