„Hoiatusmärgid on õhus. Süsteem annab häiret. Ja ma arvan, et me oleme jõudnud kriitilisse punkti,” ütles Coats reedel Hudsoni Instituudi julgeolekuteemalisel üritusel. „Ameeriklasi teeniv digitaaltaristu on täna sõna otseses mõttes rünnaku all.”

Ta nimetas süüdlastena nelja riiki: Venemaad, Hiinat, Iraani ja Põhja-Koread, öeldes, et neist agressiivseim ründaja on Venemaa. „Meil ei ole vähimatki kahtlust,” sõnas ta.

„Iga jumala päev tungivad nad meie digitaaltaristusse ja viivad läbi hulgaliselt kübersissetunge, korraldades rünnakuid erinevate sihtmärkide vastu,” nentis riiklik luurekoordinaator, esinedes oluliselt erineva sõnumiga, kui seda teeb president Donald Trump või tema administratsioon, mis väldib Venemaa süüdistamist.

USA luureametnik hoiatas, et rünnatakse nii erasektorit kui avalikku sektorit, sh elutähtsat taristut, ja seda kõikidel tasanditel, et õõnestada demokraatiat igapäevaselt, sõltumata valimiste toimumisest.

Alles reedel esitati eriprokurör Robert Muelleri poolt süüdistus 12 Venemaa kodanikule, kes selle kohaselt häkkisid USA demokraatliku partei serveritesse, et leida kompromiteerivat materjali Hillary Clintoni kohta.