“Pardal oli kaheksa Briti sõjaväelast kolmandast rünnakbrigaadist ja neli USA õhujõudude meeskonnaliiget. Keegi ei jäänud ellu,” ütles Briti vägede pressiesindaja kolonelleitnant Ben Curry sõjapiirkonnast Sky TV-le.

USA merejalaväekorpuse major David Anderson oli varem teatanud, et surma sai 12 Briti ja neli USA sõdurit. “Allakukkumise põhjusi alles uuritakse, aga esialgsed teated osutavad, et põhjuseks ei olnud vaenlase tuli,” ütles ta.

Helikopter CH-46E kukkus alla kell 3.40 kohaliku aja järgi (2.40 Eesti aja järgi) Iraagi piirist 16 km lõunas Faw poolsaarel.

Kaks USA sõjaväekopterit tegi neljapäeval hädamaandumise Kuveidi-Iraagi piiril toimunud sõjaliste operatsioonide ajal.

Ameerika sõjalennukid purustasid erioperatsioonide kopteri MH-53, et see ei langeks iraaklaste kätte, teatasid USA kaitseministeeriumi ametnikud.

Kuus MH-53 pardal olnud meeskonnaliiget ega teises hädamaandumise teinud kopteris AH-64 Apache olnud neli meest viga ei saanud.

Iraagi armee väitis, et tulistas MH-53 alla, kuid USA ametiisikud kinnitasid, et see maandus ööl vastu neljapäeva ise Lõuna-Iraagis. Maatulest ei saanud kumbki kopter pihta.

AH-64 Apache tegi neljapäeval Põhja-Kuveidis hädamaandumise mehaaniliste probleemide tõttu ja ühines hiljem taas sõjaliste operatsioonidega.