Ajakirja andmetel annetasid Zuckerberg ja tema abikaasa Priscilla Chan 18 miljonit Facebooki aktsiat väärtusega umbes 992 miljonit dollarit Silicon Valley sihtasutusele The Mountain View, mis on spetsialiseerunud heategevusfondidesse investeerimisele ja nende juhtimisele, vahendab BNS.

Viimase kahe aastaga on Zuckerberg ja tema abikaasa annetanud fondile 36 miljonit aktsiat koguväärtusega umbes 1,5 miljardit dollarit.

Tänavu 30 aastaseks saav Zuckerberg on noorim annetaja, kes on eales The Chronicle of Philanthropy nimekirja tipus olnud.

Ajakirja Forbes hinnangul oli eelmise aasta septembri seisuga tema varade suurus 19 miljardit dollarit, millega ta oli USA rikaste edetabelis 10. kohal. Firma Wealth-X hiljutise hinnangu kohaselt on aga Zuckerbergi varade suurus praegu lähenemas 30 miljardile.

2012. aastal olid Zuckerberg ja tema abikaasa annetajate pingereas teisel kohal ligi poole miljardi dollariga. Esikoht kuulus investor Warren Buffettile, kes andis heategevuseks umbes kolm miljardit dollarit.