Trump juhib vabariiklaste kampaaniat, kuid ta ei pruugi kokku saada vajalikku hulka kongressi delegaate presidendikandidaadiks nimetamiseks. Sel juhul valivad kandidaadi parteijuhid, mitte valijad, vahendab BBC News.

„Tänane õhtu on pöördepunkt, see on võitlushüüd Ameerika rahvale,“ ütles Cruz teisipäeval Milwaukees oma toetajatele. „Me võidame, sest me ühendame vabariiklaste partei.“

Ei ole tõenäoline, et Cruz koguks nii palju delegaate, et ta automaatselt kandidaadiks nimetataks, kuid vabariiklaste juhid on talle toetust avaldanud, lootuses kahjustada sellega Trumpi.

Trump ütles teisipäeval, et tema jääb vaatamata viimasele kaotusele peale.

„Ted Cruz on hullem kui marionett – ta on Trooja hobune, mida parteibossid kasutavad, et püüda kandidaadiks nimetamine ära varastada,“ kuulutas Trumpi kampaaniameeskond oma avalduses.

Vabariiklaste juhid kardavad, et Trump oleks üldistel presidendivalimistel nõrk kandidaat. Küsitlused näitavad, et ta on äärmiselt ebapopulaarne selliste tähtsate valijagruppide hulgas nagu naised, latiinod ja noored.

Demokraatide poolel andis Wisconsin lisa Sandersi viimase aja võiduseeriale ning Vermonti senaator sai positiivse tõuke enne tähtsaid eelvalimisi rahvarohketes osariikides New Yorgis ja Pennsylvanias.

Clintonil on aga endiselt märkimisväärne edumaa ning analüütikute hinnangul saab temast vaatamata hiljutistele kaotustele ikkagi demokraatide presidendikandidaat.