Vabariiklane Marco Rubio loobus edasisest kandideerimisest kaotuse tõttu Trumpile oma koduosariigis Floridas. Rubio ütles Miamis, et USA on keset poliitilist tormi ning valijad on vihased ja pettunud, vahendab BBC News.

Valimised toimusid teisipäeval viies suures osariigis. Missouris pole võitja veel selgunud.

„Me peame oma partei kokku tooma,“ ütles Trump Florida osariigis Palm Beachis, kui valimistulemused saabuma hakkasid.

Trump lootis, et seekordse niinimetatud teise superteisipäeva valimistulemused avavad talle lõplikult tee vabariiklaste presidendikandidaadiks saamiseks.

Kasich saavutas aga oma esimese võidu Ohio osariigis, mille kuberner ta on. Oma võidukõnes ütles Kasich, et tahab luua tulevastele põlvkondadele „võimaluste kliima“, ning kiitis Rubio kampaaniat.

Clinton sarjas oma võidukõnes Floridas Trumpi ning ütles, et ameeriklased on näljased lahenduste järele.

Florida ja Ohio on vabariiklaste jaoks eriliselt olulised, sest võitja saab kõik saadaval olevad delegaadid – 99 Floridas ja 66 Ohios. Need delegaadid lähevad juulis toimuvale parteikongressile, kus valitakse partei ametlik kandidaat.

Trumpi viimaseid võite varjutavad aga üha tugevnev hukkamõist vabariiklaste partei sees ning vägivaldsed intsidendid tema kampaaniaüritustel.

Mõned mõjukad vabariiklased on öelnud, et ei toeta Trumpi kunagi ning teisipäeval tuli ilmsiks, et grupp juhtivaid konservatiive kavandavad tegevust Trumpi kandidaadiks nimetamise takistamiseks, sealhulgas kolmanda kandidaadi toetamist.