„Ma arvan, et läbirääkimised on praegu seisma jäänud,” ütles Shelby, vahendab AFP.

Valitsuse töö käimas hoidmiseks raha leidmise tähtaeg on reede, mis tekitab ohu 25. jaanuaril lõppenud USA ajaloo pikima, 35-päevase osalise tööseisaku kordumiseks.

Eelmisel reedel olid läbirääkijad kokkuleppele jõudmise suhtes optimistlikud. Vabariiklased tahavad kokkuleppesse ka raha piiritõkke jaoks, aga vähem kui 5,6 miljardit dollarit, mida on nõudnud president Donald Trump.

Shelby süüdistas viimases patiseisus demokraate, öeldes, et viimased tahavad piirata voodite arvu sisserändajate kinnipidamiskeskustes.

„Aeg tiksub, aga meil on probleeme demokraatide tegevusega seoses ICE-ga,” ütles Shelby, viidates sisserände ja tolli korraldamisele (Immigration and Customs Enforcement).

Trump ise, kes täna peab kihutuskõne oma toetajatele Texase piirilinnas El Pasos, ütles, et demokraatide juhtkond on nende läbirääkijate töö halvanud.

„Nad pakuvad väga vähe raha hädavajalikule piirimüürile ja nüüd tahavad nad selgest taevast piirangut süüdi mõistetud vägivaldsete kurjategijate kinnipidamisele!” kirjutas Trump Twitteris.

Trump väitis, et demokraadid on valmis laskma läbirääkimistel nurjuda, et juhtida tähelepanu kõrvale ebameeldivatelt pealkirjadelt, sealhulgas rassismiskandaalilt Virginias.

„Ma tegelikult usun, et nad tahavad tööseisakut. Nad tahavad uut teemat!” kuulutas Trump.

Demokraadist senaator Jon Tester väljendas ettevaatlikku optimismi valitsuse tööseisaku vältimise suhtes.

„Me peame oma pilgu sellel hoidma, aga ma olen väga lootusrikas, mitte kindel, aga väga lootusrikas, et me jõuame kokkuleppele,” ütles Tester.