Associated Pressi Lähis-Ida vanemkorrespondent Anderson rööviti Hizbollah’ poolt 16. märtsil 1985 Lääne-Beirutis. Alates 1975. aastast Liibanoni kodusõda kajastanud mees vabastati alles 2454 päeva hiljem — 4. detsembril 1991. Anderson oli üks 92 välismaalasest (nende seas 17 ameeriklast), kes rööviti Liibanoni kibeda kodusõja ajal.

Inimröövid olid enamasti seotud Hizbollah’ ja teiste sõjakate šiiidi moslemite organisatsioonidega, mis asutati 1982. aastast alates reaktsioonina Iisraeli sõjalisele kohalolekule Liibanonis. Enamikku nendest organisatsioonidest toetasid rahaliselt Süüria ja Iraan.

Koos USA merejalaväelastega Vietnami sõjas osalenud Anderson, kes vabastati koos viimaste pantvangidega 1991. aastal, on öelnud, et on oma vangistajatele andestanud. Vabastamise järel oli ta mitmes ülikoolis õppejõuks, õpetades muu hulgas ajakirjanduse tudengitele tolerantsust — kõik liibanonlased, araablased ja moslemid pole terroristid.

„Me peame kasutatavate siltide osas korrektsed olema,“ ütles endine ajakirjanik Anderson ja märkis, et USA meedia on olnud enamasti väga räpakas. „Ameerikas ei saa mainida islamit ilma terrorismi või fundamentalismi seoseta.“

Aastal 2004 kandideeris Anderson edutult demokraatide ridades Ohio senaatoriks, kogus 46% häältest ja kaotas sellega vabariiklikule kandidaadile Joy Padgettile.

Seitse aastat peale islamistide kohtus võitmist ja miljonite kompensatsioonidollarite korjamist, kuulutas Anderson Kentucky föderaalkohtus seitsmenda paragrahvi alusel oma pankroti välja. Võlad tekkisid seoses valimiskampaaniaga.

Anderson on nüüd taas jalul ja alustab selle aasta sügissemestril tööd kuulsas Syracuse’i ülikoolis.