Iisraeli relvajõudude esindaja Peter Lerneri sõnul jäi hoone lahingutegevuse keskmesse ning sai selle käigus "seni teadmata poolelt" tabamuse. Lerner ei välistanud intervjuus ITV-le, et tegu võis olla Iisraeli mürsuga, nentides, et see on äärmiselt kahetsusväärne intsident. "Iisraeli relvajõud ei sihi tavalisi palestiinlasi ega Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni varjupaiku," rõhutas ta.

Gaza võimud ei viitnud aga süüdistuste esitamisega aega, väites, et rünnaku taga, milles hukkus 16 ja sai viga rohkem kui 200 palestiinlast, on Iisrael ning võimalus, et hoonet võis tabada äärmusrühmituse Hamasi rakett, on olematu.

Nii tabamuse saanud ÜRO Palestiina pagulasorganisatsiooni UNRWA koolimajas kui lähedal asuvas haiglas viibinud ajakirjanike sõnul oli vaatepilt hingemattev.

Kannatanuid oli nii palju, et nende jaoks ei jagunud voodikohti, paljud pandi lamama põrandatele, kellele jagus, anti alla ka madrats. Kümnete ja kümnete kaupa toodi haiglasse ka väikeseid lapsi, kelle nutt ja kisa mattis kogu maja.

ÜRO peasekretär Ban ki-Moon tuli hilisõhtul välja avaldusega, öeldes, et on "šokeeritud". Tema sõnul hukkus mürsurünnakus mitu maailmaorganisatsiooni töötajat. "Vägivald vaenupoolte vahel peab peatuma," nõudis Ban ki-Moon.

ÜRO humanitaarabi juhi Valerie Amosi sõnul oli kohutava rünnaku näol tegu "inimõiguste jultunud rikkumisega", mis tõestab taas, kui vajalik on relvarahu viivitamatu kehtestamine kahe vaenupoole vahel. Amos tuletas meelde, et see oli juba kolmas agressioon ÜRO kooli vastu Gazas kahe nädala jooksul.