„Me oleme mures teadete pärast, et sadu lapsi on Aafrikas nende perekondadelt röövitud ja viidud Ühendkuningriiki, eriti Londonisse religioossete rituaalide jaoks,“ ütles ÜRO lasteõiguste komitee juht Kristen Sandberg AFP vahendusel.

„Neid kasutatakse niinimetatud voodoorituaalides ning neid ka vägistatakse ja kuritarvitatakse seksuaalselt. Süüdimõistmiste arv on äärmiselt väike,“ ütles Sandberg, kes on Norra ülemkohtu endine kohtunik.

Briti politsei on viimase aastakümne jooksul teadetekohaselt registreerinud hulgaliselt laste piinamise ja kuritarvitamise juhtumeid nõidumisrituaalide osana.

Avalikkuse ette tõi selle probleemi kaheksa-aastase Elevandiluurannikul sündinud Victoria Cimbie juhtum 2000. aastal. Tüdruku tapsid sugulased, kes väitsid, et ta oli nõid. Tapjad said eluaegse vanglakaristuse.

Aasta hiljem leidis politsei Londonis Thamesi jõest arvatavasti rituaalis kasutatud Nigeeria poisi tükeldatud surnukeha.

2010. aastal suri 15-aastane Kristy Bamu, keda piinas tema õde koos elukaaslasega, kes väitis, et tüdrukul lasus needus. Kõik olid pärit Kongo Demokraatlikust Vabariigist. Ka siin said süüdlased eluaegse vanglakaristuse.