Resolutsiooni vastuvõtmise poolt oli 118 riiki, USA oli vastu ning 55 riiki, sealhulgas kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, Ukraina, Moldova ja Gruusia hääletusel ei osalenud. Resolutsiooni kaasautorina esines 30 riiki, teatab Lenta.ru.

Komitee heakskiit ei tähenda resolutsiooni lõplikku vastuvõtmist. Seda arutab detsembris peaassamblee plenaaristung. Enamikul juhtudel kiidab plenaaristung komitee vastu võetud resolutsiooni heaks.

Resolutsioon natsismi heroiseerimise lubamatuse kohta puudutab Waffen SS-i võitlejate austamist ja neile ausammaste püstitamist. Samuti väljendatakse muret natsismi vastu võitlejate mälestussammaste hävitamise üle.

Esimese sellise resolutsiooni võttis ÜRO vastu 2005. aastal Venemaa initsiatiivil. USA hääletab sellele traditsiooniliselt vastu, Euroopa Liidu liikmesriigid aga ei osale hääletusel.

Agentuur RIA Novosti teatab, et Balti riikides toimuvad kõrvuti üritustega Hitleri-vastase koalitsiooni auks ka Waffen SS-i veteranide marsid. 2010. aastal toimus selline rongkäik Lätis, Eestis toimus aga Teise maailmasõja ajal Hitleri Saksamaa poolel sõdinud veteranide kokkutulek.