Teisipäeval leiti Läänemere põhjast laupäeval kadunud Leedu lennuk An-2. Selle esiosa on pööratud põhja suunas ning läbi kokpiti akna paistavad pilootide tühjad istmed. Pole aga võimalik kindlalt väita, et pilootide surnukehi lennukis ei ole, vahendab Leedu Delfi.

"Praegu saadeti kohale õhujõudude helikopter Mi-8. Selgitatakse välja, mis objekt see on. Eile märgati seda helikopterilt, mis kuulub piirivalvele. Öösel objekti ei kontrollitud, sest piirivalvuritel ei ole selleks tehnilisi võimalusi. Meie helikopteril on sellised võimalused, kui on võimalik laskub ta madalale ja kontrollib, mis objekt see on," ütles leitnant Raimondas Matulaitis.

„Videosalvestuses on näha, et lennuki esiosa on pööratud merepõhja poole, saba on üleval. Lennuki esiosa on võibolla veidi lömmis, aga kabiin ja selle aknad on terved, näha on pilootide istmed, aga inimesi näha ei ole. Lennuk on üle vaadatud ainult väljastpoolt, mistõttu ei saa kinnitada, et lennuki sees inimesi ei ole,“ ütles teisipäeva õhtul Leedu mereväe ülema abi kaptenleitnant Antanas Brencius.

Brenciuse sõnul on väljaspoolt võimalik prožektoriga valgustada ainult piiratud nurga all, mistõttu ei ole näha, mis kaugemal lennukis on.

Brencius ütles, et laeva Kuršis veealusteks töödeks mõeldud kaameraid ei saa kabiini sisse viia.

Brencius ei osanud öelda, kas on näha märke selle kohta, et piloodid väljusid lennukist.

Veel ütles Brencius, et ei näinud lennukil märkimisväärseid kahjustusi.

„Ma ei ole lennundusspetsialist. Ma nägin kõige suuremaid, aga kas seal on mingeid pisikesi defekte, võimalik, et ma neid ei märganud, sest ei keskendunud detailidele. Tähtis oli kontrollida lennuki pardanumbrit, vaadata, kas sees pole inimesi, aga vigastuste kohta räägivad pigem spetsialistid, kes teavad, kuidas An-2 peab välja nägema, tunnevad iga selle osa,“ ütles Brencius.

Brenciuse sõnul filmiti uppunud lennukit umbes kümme minutit. Videomaterjal antakse edasi uurimiskomisjonile.

Ööl vastu kolmapäeva otsisid lennuki piloote kaks laeva – Leedu mereväe miinitraaler Kuršis ja Šakiai.

Läänemerel on märgatud ka objekti, mille juurde saadeti helikopter, et selgitada välja, kas see võib olla uppunud lennukiga seotud, teatas kolmapäeval Leedu asekaitseminister Antanas Valys.

Kolmapäeval peaks piloote otsima ka kaks lennukit – Leedu L-410 ja USA C-130 Hercules, mis saabus kohale õppusteks.