Tekst, mis nimetab Kommunistliku Partei ja selle järeltulijad "kuritegelikeks organisatsioonideks", kaasatakse uude põhiseadusse, mis jõustub pühapäeval, vahendab BNS.

"Ungari Sotsialistliku Töölispartei õigusliku järeltulijana... kannab Ungari Sotsialistlik Partei (MSZP) kogu vastutust, mis koormab riigiparteid," öeldakse põhiseadusparanduses.

MSZP-d peetakse vastutavaks kui "ebaseaduslikult omandatud vara pärija, kui diktatuurilt demokraatiale üleminemise ajal ebaseaduslikult hangitud saagist kasusaaja, ning seoses isikliku kontinuiteediga, mis vana ja uut parteid omavahel seob," öeldakse paranduses.

MSZP on peaminister Viktor Orbani partei Fideszi peamine rivaal ning on alates demokaatiale üleminemisest kolmed valimised võitnud - 1994., 2002. ja 2006. aastal.

See loodi 1990. aastal Ungari komparteist MSZMP, mis oli riiki erinevate nimede all alates 1947. aastast valitsenud.

Reedel vastuvõetud seadus kuulutab, et "Ungari riik ei saa tugineda kommunistliku režiimi pattudele". Režiimi liidrid rikkusid seadust ja "reetsid rahva", nende kuritegude hulka kuuluvad elujõulise kodanluse purustamine NL-i abil pärast Teist maailmasõda, kodanike tapmine ja piinamine ning 1956. aasta Nõukogude Liidu vastase ülestõusu mahasurumine.

Samuti võetakse kompartei endistelt kõrgetelt ametnikelt riiklik pension.

Kuid ka Orbani ridades on endised kommunistlikud funktsionärid, näiteks kaks endist kompartei keskkomitee liiget, kes on alati Fideszi üritustel silmapaistvad külalised.