"Meil on poliitiline tahe ja otsustavus alustada läbirääkimisi niipea kui võimalik, loodetavasti enne märtsi lõppu," ütles välisminister János Martonyi teisipäeval Prahas BNS-i vahendusel.

Ungari palus mullu novembris IMF-ilt ja Euroopa Liidult 20 miljardit eurot laenu, kui forint nõrgenes euro suhtes ning laenamine kallines rekordtasemeni.

IMF ja Euroopa Liit aga peatasid eelkõnelused detsembris, kui peaminister Viktor Orbáni konservatiivne valitsus võttis vastu mitu seadust, milles Brüssel nägi ohtu keskpanga sõltumatusele ja ajakirjandusvabadusele.

Euroopa Komisjon alustas tänavu 17. jaanuaril õiguslikke samme nende seaduste vastu ja andis Budapestile kuu aega reformide modifitseerimiseks. Euroopa Komisjon hoiatas, et korraldab põhjaliku õigusliku analüüsi selle üle, kas Ungari seadused on kooskõlas Euroopa Liidu seadusandlusega.

Eelmisel reedel saatis Ungari Euroopa Komisjonile vastuse.

"Kõikidele tõstatatud küsimustele on nüüd vastatud. Kui tõstatatakse uusi küsimusi, siis loomulikult vastame neile samal viisil, püüdes leida igale punktile aktsepteeritava lahenduse," ütles Martonyi.