Samas kutsus Arafat palestiinlasi lõpetama sissirünnakuid Iisraelis.

“Kordan oma üleskutset Palestiina rahvale ja kõigile meie parteidele — peatada vägivaldsed rünnakud Iisraelis, sest (Iisraeli peaminister Ariel) Sharon kasutab neid ettekäändena vaprate rahu hävitamiseks,” kõlas Arafati teade, mille edastas Palestiina ametlik uudisteagentuur WAFA.

“Me oleme valmis rahuks, kuid mitte kapituleerumiseks, ja me ei anna ära ei Jeruusalemma ega liivaterakestki oma maast, mis on meile tagatud rahvusvahelise seadusega,” jätkas Arafat.

“Palestiina juhtkond on igal juhul tsiviilisikute ründamise vastu, olgu nad iisraellased või palestiinlased. Täna kordame seda põhimõttelist seisukohta ja kutsume kõiki Palestiina jõude lõpetama rünnakuid tsiviilisikute vastu Iisraeli territooriumil,” kõlas teadaanne.

Iisrael armee nõuab, et Arafat annaks välja 20 väidetavat sissi, kes Tel Avivi sõnul varjavad end Palestiina liidri Ram Allah’ peakorteris.

Arafati avaldus järgnes teisipäeval ja kolmapäeval toimunud kahele enesetapurünnakule, milles hukkus üheksa inimest, kaasa arvatud mõlemad eneseõhkijad. Seejärel asusidki Iisraeli väed uuesti Ram Allah’ peakorterit piirama.

Plahvatused võtsid omaks Hamas ja Islamidžihaad, kuid Iisrael süüdistas Arafati tegevusetust.